Nalika aku dipindhah menyang Meksiko kanggo manggon karo Mexican partner, aku weruh saperangan saka iku sing keganggu kula. Kawontenan wong ngomentari, tjara penasaran, nalika aku ora aran ing garis nganti telung ing esuk lan disenengi kanggo pindhah ngarep piyambak, ninggalake sandi partner ing partai, aku wis ngenteni kanggo wong. Liyane surprise kanggo waiters ana sing aku ngangkat munggah bill ing restoran utawa bar, tinimbang ngeculke sandi partner mbayar.

Aku manteb ing ati ing kepinteran lan sukses saka patemon, nganti juragan, wong wadon, takon kula yen bojoku sarujuk karo keputusane.

kaputusan kanggo karya ing kantor

Akhire, dheweke uga takon kula sing bakal njupuk care saka siji — taun-lawas putri nalika aku makarya, minangka yen Dhilahm iki mung tanggung jawab sandi.

Aku iki paving liwat

Aku rauh temen maujud sing akeh wong ing Meksiko isih pracaya ing divisi tradisional peran jender, ngendi wong-wong nggawa dhuwit lan wanita apa kluwarga chores. Miturut sinau dening Organisasi kanggo economic cooperation lan pembangunan, mung patang puluh lima wanita umur nembelas sing dipunginaaken ing Meksiko (OECD rata-rata), nanging wanita ora luwih saka siji persen saka dibayar karya ing ngarep lan care anak. Taun sawise interviewing bojoku, aku isih njaluk subtle pesen saka putri, guru, sing aku tanggung jawab kanggo kinerja dheweke ing sandi bojomu iku sekolah, sing mati pancing.»Diskriminasi lan ketimpangan Mexican wanita sing masalah saka saben dinten gesang. Akeh wanita sing biso kanggo golek proyek utawa dadi sawijining musna amarga saka kesempatan ngandhut. Ing sawetara komunitas deso, wanita sing ora diijini kanggo milih utawa milih miturut bojone kang gawe, lan ana isih bocah-bocah wadon sing ora bisa pindhah menyang sekolah mung amarga lagi wanita. Panganiaya iku uga masalah serius ing gesang saka Mexican wanita. Miturut National Institute of statistik lan geografi, luwih saka limalas taun-lawas wong wadon wis nandhang ing paling siji episode saka emosi, seksual, lan ekonomi kekerasan fisik. Transportasi umum ing Mexico city dijenengi kaloro paling mbebayani kanggo wanita antarane limalas kutha paling gedhé ing donya dibandhingake kanggo sangalas-taun-lawas London. Kanggo nyegah utawa ngurangi kamungkinan saka jawatan seksual ing panggonan umum, aku tetep kathok cendhak, rok, ageman, lan shirts dipisahake, lan dadi bagéan saka bab patang puluh wanita sing milih kanggo nyandhang sandhangan sing ndadekake wong-wong mau kurang atraktif kanggo ngurangi risiko. Aku temen maujud sing iku ora aman kanggo kula kanggo numpak ing mendhoan piyambak, supaya kapan aku perlu kanggo njupuk kursi awal ing esuk utawa ing wayah wengi, aku milih di uber. Iki menehi kula kemampuan kanggo ngirim sandi cara kanggo sandi partner, lan bisa tindakake gerakan, langkah dening langkah, nganti aku tekan panggonan. Paling awon kabeh, wanita sing tanggung jawab kanggo kadurjanan kang lagi korban. Nalika Mara Castilla, siji-taun mahasiswa, ilang sawise wong saka Citi, komentar misogynistic flooded media sosial, suwung dheweke saka gadhah fun karo kanca-kanca, nari karo wong-wong manca, kang pungkasan kanggo bar, dinuga tahap, lan nyopir ngarep piyambak, wong kang pracaya mimpin kanggo dheweke ngilang lan paten pinaten. Senadyan negara deplorable saka hubungan karo wanita ing Meksiko, gagasan lan ngukur kang dijupuk kanggo nyegah panganiaya lan nyuda ketimpangan jender. Transportasi umum lan pribadi panyedhiya layanan ing CDMX lan kutha-kutha utama ing Meksiko wis dipun ginakaken akeh solusi kanggo nyegah seksual panganiaya, kayata wanita-mung mobil sepur, kapisah nunggu wilayah ing metro stasiun, lan telpon darurat tombol ing sibuk dalan. Ana uga pink pengangkutan sing wong ora menehi rekomendasi, lan ngrameke bali, mendhoan pribadi mung kanggo wanita. Nalika sawetara ndeleng iki pisah ngukur minangka boten cecek lan berkelanjutan, akeh wanita ora ana maneh aran aman nggunakake wong-wong mau. Ana uga wis dandan ing sawetara komunitas pribumi, utamané karo gati kanggo wanita, sing ana ing antarane paling ngrugekke. Wanita pribumi wis historis nandhang telung diskriminasi amarga padha pribumi, miskin lan wanita karo tarif paling saka wuta, kematian, domestik panganiaya lan mlarat nemen. Ing taun anyar wanita wis diatur menyang kelompok embroiderers kanggo nggawe lan ngedol karya seni perdagangan adil lan nggayuh kamardikan financial. Kajaba iku, wanita pribumi wis bubar ngrambah tingkat unprecedented saka politik emansipasi, lan liyane lan liyane wong sing aktif agencies ing pemilu lokal minangka calon kanggo dewan kotamadya. Taun iki, kanggo pisanan ing sajarah saka Meksiko, lan pribumi wadon mlayu Presiden. Senajan aborsi ing Meksiko dilarang lan umume penalized, ana organisasi sing bantuan wanita ngatasi masalah saka kehamilan bayangan, salah siji kanggo nutupi biaya saka lelungan kanggo Mexico city, mung panggonan ngendi sukarela abortions sing diijini, utawa dening nyediakake pengobatan lan tindakake-munggah sak suwene proses. GIRE Mexican nirlaba organisasi non-pemerintah sing dipun promosiaken lan nglindhungi hak reproduksi wanita. IKU uga mbantu wanita sak mungsuhan legal ing kasus obstetric panganiaya. Sinatra enom pegawe Uni sing wis onomatopia kanggo ngapikake ngalami kahanan apa luwih saka rong yuta buruh domestik. Miturut Dewan Nasional kanggo nyegah saka diskriminasi, buruh domestik ana ing antarane paling structurally discriminated nglawan ing hubungan kanggo klompok karya: luwih saka wanita ora duwe akses kanggo care kesehatan, wolung metu saka sepuluh ora duwe sosial keamanan, lan siji ing limang miwiti apa ing antarane abad sepuluh, lan lima. Akeh wong-wong mau bisa luwih saka rolas jam dina, enem dina minggu, kanggo minimal blanja, lan sing ajeg ngalami ngeyek lan penyalahgunaan dening juragan. Minangka wakil badan, paling wujud dandan tambah ing nomer wanita agencies ing politik, liwat introduksi saka anyar lan stricter quotas mrintahake witjaksono perwakilan saka wanita lan wong-wong ing dhaptar calon pemilu. Saiki, anggota saka Kamar deputies saka Meksiko sing wadon, dibandhingake kanggo OECD rata-rata, kang kanggo murah omah nasional dprd.

Mexico iku katelu paling gedhé negara ing OECD

About